wat is reiki


Reiki is een alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van de levensenergie die we allemaal in ons lichaam hebben.

Andere woorden voor deze levensenergie zijn Prana, Chi of Ki.

 

Deze energie stroomt door kanalen, de zogenaamde meridianen. Als de meridianen geopend zijn, kan de energie uit de handen stromen. Reiki werkt op basis van dit principe.

 

Bij een reiki behandeling geeft iemand, de ‘gever’, de energie aan de ontvanger door. De gever dient daarbij alleen als kanaal, als “doorgeefluik”. De gever geeft dus niet zijn eigen energie aan de ontvanger. Het is een vorm van directe energieoverdracht naar jezelf en naar anderen (want beide zijn net zo eenvoudig).

 

Door een reiki behandeling komt er extra energie beschikbaar voor je lichaam, zodat het lichaam met die extra energie aan het herstel kan beginnen.

 

De gever kan geen invloed uitoefenen op het resultaat van de behandeling, het lichaam van de ontvanger en zijn energiesysteem regelen dat allemaal zelf.

 

Het is voor een behandeling dan ook niet nodig om een diagnose te stellen. Dat is maar goed ook, want alleen een arts is daartoe bevoegd.

 

Reiki werkt ook op geestelijk niveau. Hierdoor is het toepasbaar bij zowel hoofdpijn als spanning, bij zowel verkoudheid als bij depressiviteit.

 

Het woord Reiki komt van twee Japanse karakters Rei en Ki. Rei betekent universeel en Ki betekent energie, kortom universele energie. 

 

Met Reiki wordt ook de methode aangeduid. Reiki is een healingmethode die werkt met het doorgeven van energie door middel van handoplegging.  De reiki energie kan geen kwaad doen en werkt nooit verkeerd uit. 

 

Reiki werkt altijd. Ook als u er niet in gelooft, ook als u het niet begrijpt. Het is er gewoon.

 

Het is iets dat jezelf kan ervaren. Hoe je  Reiki ervaart is heel persoonlijk.

Reiki is ontspannend, werkt en ondersteund je in je leven en laat de levensenergie toenemen. Ik gebruik de methode van Dr. Usui.