Reiki Master Opleiding

Reiki is vanaf de grondlegger middels de lijn van vier grootmeesters verspreid naar vele reikimasters over de wereld.

 

Reiki als methode wordt wereldwijd op verschillende niveaus onderwezen.

Er bestaat echter een kleine kern van Reikimasters in de wereld die de oer-traditie kent… Vaak hebben zij nog les gehad van een de grootmeesters zelf: van Hawayo Takata of Phyllis Furumoto. Het is deze unieke energie die ik heb mee mogen krijgen van mijn Reiki master van het Reiki Instituut Nederlof Centrum en eer, koester dat met me mee.

 

Het is deze energie en kennis die ik trots doorgeef aan de Reikimasters die ik inwijd.

Zodat ook zij deze vonk van Reiki kunnen koesteren en verspreiden.

 

Reiki Master – een beroepsopleiding in Nederland en Suriname.

Reikimaster worden is een aparte opleiding; het gaat om een heel ander soort kennis. De opleiding is een combinatie van de vonk en kennis die rechtstreeks van Usui afkomstig is. Het is een contact met een unieke spirituele lijn die je middels het opleidingsjaar en de inwijding tot Reikimaster verkrijgt en daarna zelf gaat doorgeven aan jouw studenten.

 

Pad naar Reiki Masterschap

Het pad van waar Reiki masterschap is een van de grootst mogelijke stappen naar spirituele groei die je je kunt nemen. Het is deze stap die je in staat stelt je eigen masterschap te creëren, de inwijdingen te verrichten en anderen in contact te brengen met de oer-traditie van Reiki.

 

Een jaar van groei en zijn

Reiki Master worden, van aanvang van de Reiki Master opleiding tot het moment van inwijding, duurt ongeveer een jaar. In dat jaar groei je naar het niveau van Shinpiden en wordt en stevige basis gelegd voor Shihan, het spiritueel leraarschap, een prachtig proces dat ook na de initiatie doorgaat.

 

Stages en sessies in Nederland en mogelijk in Suriname.

Gedurende de master opleiding zijn er stages en sessies in Nederland en evt. in Suriname.

 

Stages:

Ik stel je in de gelegenheid om tijdens de opleiding stages Reiki 1 en Reiki 2 bij te wonen (assisteren).

 

Sessies:

De sessies zijn een dagdeel waarin de stages worden besproken en waar steeds een onderwerp van masterschap aan de orde komt zodat je steeds vertrouwder raakt met de onderwerpen die je gaat onderwijzen.

 

Bijkomende kennis:

Het proces naar masterschap als geheel brengt de nodige diepgang en is uitstekend te combineren met werk of privéleven. 

 

Deze opleiding staat op HBO niveau, dat wil zeggen dat je in een later stadium of aansluitend het afrondend traject zou kunnen volgen tot Paramedisch Natuurgeneeskundige.