Reiki cursussen en opleiding

Voor mensen die Reiki in hun leven willen integreren bestaat er de mogelijkheid een Reiki cursus te volgen. Via een Reiki cursus leert men zichzelf en anderen te genezen. Daarnaast leert men bij een Reiki cursus Reiki te zien als levenswijze met als doel persoonlijke en spirituele groei. Er bestaan drie soorten Reiki cursussen:

de “Reiki graad I cursus”, de “Reiki graad 2 cursus” en de “Reiki Master 3 cursus", ook wel Reiki Master opleiding genoemd.

 

De verschillende Reiki cursussen zijn vernoemd naar de verschillende niveaus, ook wel Reiki graden genoemd. Iedere Reiki graad staat voor een bepaald niveau aan kunde, bevoegdheden en ervaring:

 

Reiki graad 1 cursus 

In een eerstegraads Reiki cursus wordt de cursist door mij  in contact gesteld met de Reiki energie stroom. Dit wordt ook wel afstemmen, inwijden of initiatie genoemd. De Reiki cursist verkrijgt hiermee het vermogen om Reiki bij zichzelf en anderen toe te passen. Reiki eerstegraads richt zich daarbij vooral op de behandeling van lichamelijke klachten. Ook leert men tijdens een Reiki graad 1 cursus de basisposities van de handoplegging. Daarnaast worden de geschiedenis en de uitgangspunten van Reiki behandeld. Een Reiki graad 1 cursus duurt doorgaans 4 dagdelen en word vaak in 2 dagen gegeven  (vaak in een weekend).

 

Reiki graad 2 cursus  

Wanneer men een eerste graad Reiki cursus met succes heeft afgerond en minimaal 3 maanden ervaring heeft, kan men een tweede graad Reiki cursus volgen. Een inwijding in Reiki 2 richt zich meer op het mentale vlak en de behandeling van psychische klachten. Reiki 2 brengt de cursist een intensere verbondenheid met de Reiki energie. Men maakt kennis met Reiki symbolen en leert deze te gebruiken. Reiki 2 stelt de cursist onder andere in staat tot afstandsbehandeling. Ook wordt persoonlijke en spirituele ontwikkeling verder gestimuleerd.

 

Reiki master opleiding 

Deze opleiding (HBO niveau) is bedoeld voor mensen die zich na Reiki 1 en Reiki 2 geroepen voelen om Reiki aan anderen door te geven. Als Reiki master beheerst men alle facetten van Reiki en integreert deze volledig in het leven. Wanneer men is ingewijd als Reiki master kan men zelf Reiki cursussen gaan geven.

Reiki graad 1

Reiki graad 2

Reiki Master