Raja Yoga

Wat is Raja Yoga?

Raja Yoga, ook wel de koninklijke yoga, is het achtvoudige pad naar zelfrealisatie. Raja Yoga werd door de Indiase filosoof Pantjali in acht stappen beschreven in zijn Yogasoetra’s: morele principes en idealen, fysieke houdingen, energiebeheersing en onthechting, concentratie, meditatie en contemplatie. Raja Yoga helpt haar beoefenaars met het ontdekken van het meest kostbare geschenk: de ware zelf. On-beïnvloed door alle invloeden van buitenaf, brengt Raja Yoga u tot de kern van wie u bent en heeft een versnellingsproces in samenwerking met Reiki. 

 

Voordelen van Raja Yoga

Onderdeel van Raja Yoga is Hatha Yoga. Hierbij staat het beoefenen van asanas (yogahoudingen) centraal. Deze werken preventief voor de gezondheid waardoor tal van klachten verminderen of oplossen in het fysieke lichaam. Raja Yoga heeft door de Pranayama (ademhaling), concentratie, visualisatie en meditatie oefeningen een krachtige uitwerking op de psychische gezondheid evenals de spirituele groei.

 

Raja Yoga heeft als fysieke voordelen:

- Verbetering van flexibiliteit, kracht, houding en conditie.

- Verbetering van de ademhaling.

- Oplossing van vermoeidheid.

- Verlichting astma en rugpijn.

- Verminderen van hartklachten en verhoogde bloeddruk.

 

Psychologische voordelen van Raja Yoga zijn:

- Effectief bij behandeling van ADHD-, depressie, angst- en eetstoornissen.

- Vermindering van spanning en stress.

- Verhoging van zelfvertrouwen.

 

Spirituele voordelen heeft Raja Yoga ook. Yoga leert u te concentreren op uzelf waardoor u bewust wordt van wat er binnenin u afspeelt. U spirituele hart opent zich waardoor u bewuster wordt van de manier waarop u in het leven staat en hetgeen dat u als mens wilt uitdragen. Als u de passie heeft om op dit gebied verder te groeien kunt u uiteindelijk de verheven staat bereiken.

 

Impressie van de lessen

De yogales is geschikt voor iedereen, van beginners tot en met mensen met lichte fysieke- en aan stress gerelateerde klachten. De nadruk ligt op ontspanning, blokkades uit het lichaam verwijderen, een heling op gang brengen en de beginselen van Raja yoga leren. Aan het eind drinken we samen een kopje thee en is er gelegenheid tot het stellen van vragen of delen van ervaringen.

 

Belangrijk!:

Heeft u gezondheidsproblemen? Raadpleeg dan altijd uw arts of yoga geschikt voor u is. Informeer de yogadocent altijd over uw klacht(en).

 

Privé yogales/ coaching:

Heeft u specifieke klachten of een persoonlijk doel waar u naartoe wilt werken (bijvoorbeeld het verslaan van een burn-out, verhogen van u bewustzijn/spirituele groei, of een drukke baan en weinig tijd om aan de groepslessen mee te doen) dan kan een privé yogales iets voor u zijn. Voordeel hiervan is dat u een programma op maat krijgt waarmee u aan de slag gaat. U krijgt alle aandacht die u nodig heeft en duidelijke instructies.

 

Als u bij het verhevenpad® op les komt bespreken we van te voren hoeveel lessen u nodig heeft en stellen we samen de doelen waar we naartoe werken.

 

Alle lessen bestaan uit de volgende yoga elementen:

- Concentratie op het hier en nu om u dagelijkse beslommeringen los te laten.

- Ontspanningsoefeningen om alle ballast die u heeft verzameld van u af te laten glijden.

- Asanas (yogahoudingen staand, zittend of liggend).

- Kriyas (zuiveringsoefeningen).

- Pranayama (ademhalingsoefeningen)

- Concentratie of visualisatie oefening.

- Geleide meditatie.

 

Raja Yoga filosofie.

Voor wie is Raja Yoga?

De lessen zijn geschikt voor iedereen. Raja Yoga gaat goed samen met Reiki. U hoeft niet lenig te zijn om aan Yoga te beginnen. Of u nu op zoek bent naar ontspanning of verdieping; het gaat om uw persoonlijke en unieke verhevenpad®. Iedereen werkt op zijn of haar niveau aan de oefeningen en met respect voor zijn of haar eigen grenzen. Als u regelmatig Yoga beoefent zult u merken dat u lichaam en geest steeds soepeler en gezonder worden. Te midden van alle hectiek en uitdagingen dat het leven biedt, zult u steeds meer evenwicht vinden en beter kunnen functioneren op elk vlak.

inschrijfformulier

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.